top of page
Search
  • TheBeeStreetTeam

Maak kennis met: Nico Kelderhuis


Elke maand maken we kennis met een van de leden van de groenclub. Deze week maken we kennis met Nico Kelderhuis. Nico is al zo’n vijf jaar werkzaam bij gemeente Leeuwarden. Hij is senior beheerder groen en spelen en verantwoordelijk voor het beheer van het groen en speeltoestellen in de gemeente Leeuwarden. 


“Ik vind het bijzonder dat iedereen vanuit zijn eigen invalshoek kan bijdragen aan dit project”

Wat is jouw rol binnen dit project?

Ik breng vak inhoudelijke kennis in over groen en zorg voor een goede verbinding met de gemeente. Bijvoorbeeld dat we de juiste contactpersonen of specifieke kennis vanuit de gemeente kunnen inbrengen en zo het project verder helpen. Daarnaast regel ik bijvoorbeeld dat de geveltuinen worden aangelegd of andere opdrachten gegeven worden. Ook kunnen we ons netwerk van bedrijven, andere overheden, instellingen en scholen inzetten in om iets geregeld te krijgen. Mijn rol binnen Beestreet is dus: kennis inbrengen, organiseren en verbinden. 


Waarom heb je ervoor gekozen om mee te doen aan dit project?

Ik ben gevraagd door Hayo Galema of ik bij het project wil aansluiten. Hier heb ik geen seconde over getwijfeld. Ik vind het namelijk een hartstikke leuk onderwerp en het past bij ons dagelijkse werk. We werken elke dag aan het groen om het steeds beter te maken. Groen roept altijd emoties op: iedereen heeft er wel een mening over. Dat maakt het een interessant onderwerp. De waarde van groen en de voordelen worden tegelijkertijd steeds inzichtelijker. Dat helpt ons om vaker en beter groen aan te leggen en beheren. Het is niet alleen mooi, maar kan ook helpen om bepaalde problemen op te lossen . Groen zorgt bijvoorbeeld voor afkoeling op hete dagen, neemt overtollig regenwater op, bindt schadelijke stoffen, is goed voor onze gezondheid, verhoogt de waarde van vastgoed en helpt de biodiversiteit. In het project van Beestreet komen al deze onderwerpen samen.


Wat maakt dit project voor jou bijzonder?

Ik vind het bijzonder omdat er veel verschillende soorten mensen mee doen. Iedereen kan vanuit zijn eigen invalshoek bijdragen aan de Beestreet. Er wordt samengewerkt met ondernemers, studenten, bedrijven, creatievelingen, technische mensen en noem maar op. Het is een heel divers gezelschap. Doordat we steeds kleine stapjes zetten is er al een grote stap gemaakt. 


“Doordat we steeds kleine stapjes zetten is er al een grote stap gemaakt”

Wat hoop je te bereiken met dit project?

Ik hoop dat ik buiten kan zien dat het groener is geworden. Ook hoop ik te bereiken dat mensen voelen alsof het een stukje van hun is, ambassadeurs worden van dit groen. 


Wat heb je zelf geleerd uit dit project? Welk inzicht heb je gekregen?

Dat ik het mooi vind om samen met verschillende mensen en achtergronden te spreken, dat vind ik waardevol. Je krijgt er nieuwe inzichten door die je ook met andere projecten kunt gebruiken. Ook vind het mooi dat we met kleine stapjes al heel veel hebben bereikt. 


Is er iets wat je onze volgers wilt meegeven?

Je kunt altijd iets doen op groen gebied, hoe klein dit dan ook is. Groen is voor iedereen weggelegd, je moet alleen kijken wat er bij jou past. Begin gewoon met iets en ontdek waar jij blij van wordt.  Je kunt bijvoorbeeld kruiden voor je thee, gerechten of cocktails kweken. Maar ook planten kweken waar veel bijen en vlinders op af komen. Groen is zo uiteenlopend dat je alle kanten op kan. Verdiep je vervolgens eens in de verschillende plantsoorten en leer ze kennen. Zo heb je optimaal plezier van de planten!

Benieuwd naar de rest van de leden van de groenclub? Blijf ons dan volgen! Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram: @Beestreet058


Liefs,


Team Beestreet

98 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


  • Beestreet Instagram
bottom of page