top of page

Beestreet organiseert activiteiten waarmee we binnen verbinden met buiten. Ondernemers worden uitgenodigd de winkelruiten op te vrolijken met groen!

Op deze manier tonen zij betrokkenheid met wat er op straat gebeurd.

1. BIJeenkomsten 

 

Beestreet heeft een bijeenkomst georganiseerd met bewoners, ondernemers en kenners van het gebied. Geleid door Promotie Zaailand in samenwerking met de Groenclub is er gebrainstormd over de locaties waar we ons op zullen focussen. Op deze locaties komt plek voor vergroening en regenwater opslag. 

 

2. DPC
 

Bewoners en ondernemers willen graag iets groens tegen hun gevel, dat gemakkelijk te plaatsen is en klopt volgens de regelgeving van de gemeente. Hiervoor zijn ontwerp vragen geformuleerd die in de Design Pressure Cooker opgepakt worden.

1. Modulair regenopvang- en irrigatiesysteem voor groenvoorziening in één. Om op de stoep, langs de gevel te plaatsen.

 

2. Modulair regenopvang- en irrigatiesysteem voor groenvoorziening in één. Om langs of aan de balustrade en balkons te hangen

 

3. Groene ontmoetingsplek

 

4. Eet tuin concept

*)Een Design Pressure Cooker is een methodiek van House of Design waarin een ontwerp vraag (product, materiaal of proces) wordt gekoppeld aan een productontwerper, interieurontwerper of architect. Gedurende één dag gaan ze in koppels aan de slag en aan het eind van de dag worden de ontwerpen gepresenteerd.

 

3. Eettuin
 

Beestreet wil een eettuin creëren op het dak van een gebouw met hoge hittestress. Hierdoor creëren we meteen een groendak waar we groene slierten langs het gebouw naar beneden kunnen laten afdalen. 

 

De producten uit de eettuin komen op het menu van restaurant Proefverlof, de bak en Eindeloos. Doordat ze verkocht worden zijn deze zelfvoorzienend. Lijkt het je wat om je eigen eettuin te creëren? Dat kan! Beestreet ontwerpt een receptenboek en groenboek die jou kunnen helpen een eigen eettuin op te zetten.

4. VERgroening 
 

Het VERgroeningsfeest, georganiseerd door Leeuwarden studiestad. Waar eerstejaars studenten ludieke acties houden om de stad te 'vergroenen' en een VERgroeningsdebat voeren waarin bestuurder en bedrijfsleven met elkaar in gesprek gaan. 

 

Ben jij enthousiast over dit evenement en zou jij je steentje bij willen dragen aan vergroening in Leeuwarden? Stuur dan een mailtje naar: info@dewereldvanthee.nl om je aan te melden als 'vergroener'.

 

5. MossArt
In samenwerking met groenbeheer gemeente Leeuwarden krijgen twee (graffiti) kunstenaars de uitdaging een mos-kunstwerk te creëren. Een met mos gecreëerde illustratie op de vochtige oude buitenmuren. Up to date blijven over de mos-muur? Bekijk ons Instagram account: @BeeStreet058.

6. Geveltuinen
 

Gemeente Leeuwarden biedt ondernemers gratis een geveltuin aan waarin planten een plek kunnen krijgen. Via het Wijkpanel worden passende bijenplanten ingekocht en krijgt elke bewoner en ondernemer onderhoudstips voor de planten.

 

Dankzij deze geveltuinen krijgt de straat al snel een andere uitstraling. Wanneer het groen volgroeid is, na zo’n drie jaar, zal het mede gaan bijdragen aan de hittestress en biodiversiteit.

Enthousiast geworden over de geveltuin? Meld je aan via:  info@dewereldvanthee.nl

7. Entree 

 

Heb jij dat ook? De nare sfeer die je voelt als je de entree binnenkomt tussen de voormalige bibliotheek en Zaailand? Samen met de gemeente plaatst BeeStreet planten en struiken rondom het hek van de entree. Hiermee dempen we het geluid van de wind en geeft het een warm welkom. Want dat is wat wij willen, iedereen het gevoel geven dat ze welkom zijn en de gezellige sfeer doorgeven in onze straat.

IMG_8373.JPG
IMG_8370.JPG
IMG_8374.JPG
design-proposal-2018-10-19-3.jpg
  • Beestreet Instagram
bottom of page