top of page
Search
  • TheBeeStreetTeam

Ontwerpsessie met ontwerpers Melle Stumphius en Marsja van der Ven


Afgelopen week heeft er een ontwerpsessie plaatsgevonden met ontwerpers Melle Stumphius en Marsja van der Ven. Zij hebben met de Design Pressure Cooker (een methodiek van House of design) twee ontwerpvragen behandeld.

* Modulair regenopvang- en irrigatiesysteem voor groenvoorziening in één. Om op de stoep, langs de gevel te plaatsen.


* Modulair regenopvang- en irrigatiesysteem voor groenvoorziening in één. Om langs of aan de balustrade en balkons te hangen.


Ontwerper Melle Stumphius ging aan de slag voor het pand van Bever aan het Ruiterskwartier, samen met binnenstadsmanager Hayo Galema. Hayo werkte vroeger in dit pand toen het nog een boekenwinkel was, dus hij kent het pand goed!


Hij keek vooral naar hoe de lijnen van het pand lopen en wil dat doortrekken naar het groen.

De lijnen zullen ook een link hebben met de outdoor om daarmee de link naar Bever te leggen.


Ontwerpster/kunstenares Marsja van der Ven heeft gewerkt aan een ontwerp voor de gevel van Livera aan het Ruiterskwartier.


Directrice Els Huitema vertelde de inspirerende geschiedenis van het gebouw en haar omgeving. Waaronder het verhaal van het naastgelegen voormalig weeshuis (vestiging Waddenfonds). Ook vertelde ze dat haar pand vroeger gediend heeft als paardenstal. Vandaar de naam: Ruiterskwartier. Huub Riezebosch (eigenaar van de Wereld van Thee) vulde aan met de kennis die hij heeft van het gebied.


Allemaal inspirerende elementen waar Marsja mee aan de slag gaat!

Ruurd Groensma van Verhoeve Groen kon alle technische vragen beantwoorden, erg handig!

Eileen Blackmore van House of Design, begeleidde de sessie.


Aan het eind kwamen er drie studenten van de studie beeldende kunst van NHL-Stenden om te luisteren en leren van de presentatie van Melle en Marsja, waarna zij hun ontwerpen deelden. Zij hadden meegedaan aan de studentopdracht om een product voor BeeStreet te maken. Ze willen dit volgende periode graag gaan uitvoeren. Het was voor hen interessant Marsja en Melle te ontmoeten en hen diverse vragen te stellen. Het streven is om de objecten in maart te plaatsen... dus meer nieuws volgt!


Bedankt voor het lezen en vergeet ons niet te volgen op Instagram @Beestreet058.


Liefs,


Team Beestreet
8 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Beestreet Instagram
bottom of page